Saturday, October 15, 2011

First Novel !!!

Sinopsis
KENAPA setiap kali hati berdetik meminta bahagia, kita harus membayarnya dengan titis air mata? Cinta Fea bersama Arman tidak kesampaian. Segalanya menjadi kenangan yang menyakitkan buat Fea. Sejak itu, terasa sukar sekali dirinya meraih bahagia.

Perkenalan Fea dengan Zura membuka ruang untuknya mengenali Ikmal. Lelaki itu punya segalanya. Namun, persahabatan itu jugalah yang menyebabkan hatinya kembali berdarah. Dia mendapat tahu bahawa Zura adalah kekasih baru Arman. Keadaan menjadi genting apabila Arman berhasrat ingin merawat cinta mereka yang telah lama terputus. Lantas, lamaran Ikmal dianggap penyelamat untuk Fea keluar dari kemelut itu. Malangnya, memilih Ikmal ternyata bukan jalan penyelesaian. Sekali lagi dia diuji sehingga hampir-hampir dia terhenyak duduk tidak berdaya.

Dalam kekalutan, Zhafir tiba-tiba menawarkan diri atas nama pengorbanan kerana bagi Zhafir, Zura lebih berhak memiliki cinta Arman. Fea keliru. Andai perkahwinan mereka berlandaskan pengorbanan, kenapa Zhafir sanggup jatuh miskin sematamata untuk mendapatkan haknya sebagai suami? Ada apa pada gadis biasa sepertinya sehingga banyak hati yang harus terluka?

Assalamualaikum semua..

Hello nak kopi or milo? Tajuk entry kali ini ialah ''First Novel''  bukan bermakna  novel pertama didunia yeh ... [hehe] Novel ney kali pertama tiera baca sampai end tau ...
Memang best gilalah novel ini ( for m, not for you) novel ney cukup romantis and menyentuh perasaan tau...
Time tiera baca novel ini hari tu tiera menangis jek x henti-henti tau..

Ini buktinya [haha] tipuk jek..

Tapi memang best lah jalan citer novel ini ...

Okeylah Bey All,..

P/s : Kalau nak tahu belilah .. Opps!!! Novel ini dah lama lah ... Dah terlambatlah korang.. Ciannya :(

No comments: